Halpe porus

Halpe porus Mabille, 1877 – Moore’s Ace
Family- Hesperiidae



An individual feeding on Cuphea hyssopifolia flower. Att Kobor, Jagannathpur, Damurhuda, Chuadanga. 10-11-2011


Dorsal view. Att Kobor, Jagannathpur, Damurhuda, Chuadanga. 10-11-2011


Ventral view. Kaptai National Park, Rangamati. 07-09-2014


Ventral view. Kaptai National Park, Rangamati. 07-09-2014


Ventral view. Kaptai National Park, Rangamati. 07-09-2014


An individual feeding on Cuphea hyssopifolia flower. Att Kobor, Jagannathpur, Damurhuda, Chuadanga. 10-11-2011


An individual feeding on Cuphea hyssopifolia flower. Att Kobor, Jagannathpur, Damurhuda, Chuadanga. 10-11-2011


An individual busking on Cuphea hyssopifolia plant. Att Kobor, Jagannathpur, Damurhuda, Chuadanga. 10-11-2011

Status: Rare. Habit and Habitat: Very fast flier. Found in forested areas of high elevation but sometimes found in plain land. Prefers shady place. Males are mainly seen on sipping wet rocks and bird droppings. Local Distribution: Central, northeast, southwest and southeast regions. Range: Bangladesh, India, Myanmar, Nepal and Bhutan.