Cepora nerissa

Cepora nerissa phryne Fabricius, 1775 – Common Gull
Family- Pieridae
Adult



Ventral view. Belgachi Railgate Para, Chuadanga. 25-06-2016


Male (Dorsal view) Jahangirnagar University Campus, Dhaka. 11-12-2012


Male (Dorsal view) Jahangirnagar University Campus, Dhaka. 11-12-2012


Male (Dorsal view). Jahangirnagar University Campus, Dhaka. 11-12-2012


A male Feeding on Chromolaena odorata flower. Jahangirnagar University Campus, Dhaka. 09-12-2011


A female Feeding on Tagetes patula flower. Jahangirnagar University Campus, Dhaka. 23-03-2012


A female feeding on Tagetes patula flower. Jahangirnagar University Campus, Dhaka. 23-03-2012


A female Feeding on Tagetes patula flower. Jahangirnagar University Campus, Dhaka. 23-03-2012


An individual feeding on flower. Belgachi Railgate Para, Chuadanga. 02-06-2016


An individual laied her egg on Capparis zeylanica. Belgachi, Chuadanga. 11-05-2016


Belgachi, Chuadanga. 11-05-2016

Status: Common. Habit and Habitat: First flier. Found in plainland to high elevation. Often seen many males uptake menerals from hilly trail. Local Distribution: Widely distributed. Range: Bangladesh, India and Myanmar.

Early Stage: Egg


Newly laied egg (Left) and matured egg (Right). Belgachi, Chuadanga. 08-05-2016